Lažas pagasta Apriķu bibliotēka

Aizputes pilsētas bibliotēkas filiāle "Lažas pagasta Apriķu bibliotēka"

 

female1Bibliotēkas vadītāja: Santa Celmiņa

adreseAdrese:  "Upmaļi", Lažas pagasts, Dienvidkurzemes novads

telefonsTālr.: +371 28669940

epasts E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Darba laiks

 Pirmdiena 08:00 - 12:00
 Otrdiena 08:00 - 12:00
 Trešdiena 08:00 - 12:00
 Ceturtdiena 08:00 - 12:00
 Piektdiena 08:00 - 12:00
 Sestdiena Slēgts
 Svētdiena Slēgts

Apriķu bibliotēkas sniegto pakalpojumu apraksti

 

  1. konsultācijas par bibliotēkas darba kārtību, krājumu - interesentiem tiek sniegta informācija par bibliotēkas darba plānu, par kārtību, kādā tiek papildināts grāmatu krājums un secību, kādā tās tiek norakstītas.
  2. konsultācijas par informācijas meklēšanas iespējām - apmeklētājus konsultē par vajadzīgās informācijas plašām meklēšanas iespējām- grāmatās, žurnālos, avīzēs, internetu lapās, palīdz arī vajadzīgo sameklēt.
  3. grāmatu, žurnālu, laikrakstu un citu dokumentu izsniegšana - pēc bibliotēkas apmeklētāju vēlmes, tiek izsniegtas grāmatas, žurnāli, laikraksti un novadpētniecības materiāli.
  4. elektroniskā kataloga izmantošana - visa veida informācija pieejamība par grāmatām bibliotēkas informācijas sistēmas modulī „Alise-I”.
  5. ekskursijas pa bibliotēku - pēc interesentu lūguma bibliotēkas vadītāja pastāsta par bibliotēkas vēsturi, bibliotekāra pienākumiem, bibliotēkas sniegtajiem pakalpojumiem, par grāmatu  krājuma kopumu- kopskaitu, grāmatas ceļu no izdevēja līdz plauktam,  grāmatu iedalījumu un izvietojumu. Tiek sniegta informācija par bibliotēkas iekšējiem kārtības un uzvedības noteikumiem, par datoru un interneta lietošanas kārtību.
  6. informācijas dienas - šajās dienās bibliotēkā ir pieejama plašāka informācija par svarīgākajām tā brīža  aktualitātes norisēm, kā arī bibliotekāre sniedz informāciju par kursos iegūtajām zināšanām.
  7. apmācības un konsultācijas - pēc vajadzības bibliotekāre apmāca datorprasmēs un dokumentu rakstīšanā, noformēšanā, e- dokumenta sastādīšanā, nosūtīšanā.
  8. informācijas meklēšana bibliotēkas datubāzēs un citos interneta resursos - nepieciešamo grāmatu, žurnālu u.c. iespiedrakstu meklēšana citās bibliotēkās.
  9. datoru pakalpojumi - bibliotēkā ir pieejami datoru  un multifunkcionālās iekārtas pakalpojumi.
  10. interneta pakalpojumi - bibliotēkā ir interneta pieslēguma pieejamība.
  11. Letonikas un NAIS datubāžu izmantošana.
    • letonika.lv - plašas enciklopēdijas, skaidrojošās un terminu  vārdnīcas, literatūras klasikas krātuve un vērienīgas attēlu kolekcijas  vietne. Sabiedrības „ Tilde” radītā enciklopēdiskā datu bāze.
    • NAIS - normatīvo aktu informācijas sistēmas pieejamība.

     10. Starpbibliotēku abonēšanas pakalpojumi - pēc vajadzības bibliotekāre sadarbojas ar tuvākajām Aizputes un Cīravas bibliotēkām.

     11. Izbraukumu bibliotēkas pakalpojumi - divas reizes mēnesī bibliotekāre ar grāmatām  izbrauc pie lasītājiem Lažas pagasta "Vīksnās".

Aizputes novada logo
Izmantojot šo lapu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Sīkdatnes palīdz uzlabot pakalpojumu kvalitāti.