Kalvenes kultūras nams

Kalvenes kultūras nams

female1Kultūras nama vadītāja Daiga Freimane

adreseSkolas ielā 3, Kalvenes pagasts, Aizputes novads, LV – 3443

telefons29435648

epastsŠī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Kalvenes kultūras nama darbība ir vērsta uz kultūras pamatvērtībām – kultūrvēsturisko mantojumu, tradīcijām, kultūrvides attīstību. Viens no galvenajiem uzdevumiem ir piedāvāt daudzveidīgus un kvalitatīvus kultūras pakalpojumus, saglabāt kultūras daudzveidību, veidot labvēlīgu vidi jaunradei, sociālajai līdzdalībai un mūžizglītības procesam.

Kultūras nams sadarbojas ar novada kultūras un izglītības iestādēm, pārvaldes administrāciju.

Kultūras namā ir lielā zāle, kas paredzēta 110 skatītāju vietām un telpas pulciņu nodarbībām.

Tā ir vieta dažādiem semināriem, kursiem, izstādēm, konferencēm un informatīvām sanāksmēm, kā arī ģimeņu tradīciju norisēm. Kultūras nams ir vieta, kur kopā pulcēties svētkos, lai atskatītos uz saviem sasniegumiem, suminātu savus labākos ļaudis, smeltos tautas kultūras vērtības tematiskos pasākumos un kopā atpūstos un smeltu spēkus jauniem darba cēlieniem. Kultūras nama kolektīvs priecājas par ikvienu savu apmeklētāju, kas vienmēr ir mīļi gaidīts! Slēdzot nomas līgumu telpas kultūras namā tiek izīrētas gan privātpersonām, gan juridiskām personām.

Kultūras namā darbojas

Sieviešu vokālais ansamblis "Noskaņa"

Vadītāja Daiga Ozola, 2019. gada vokālo ansambļu skatē iegūta 1. pakāpe. Sieviešu vokālā ansambļa "Noskaņa" misija ir ar savu dziedāšanu iepriecināt klausītājus Kalvenes pagastā, Aizputes novadā un arī ārpus sava novada robežām Tā mērķis ir vokālo ansambļu muzicēšanas tradīciju saglabāšana un tālāk attīstība.

Kalvenes pagastā ir senas dziedāšanas tradīcijas. 2013. gadā sieviešu ansamblis svinēja savu 55.pastāvēšanas jubileju. Laika gaitā ir nomainījušies dalībnieki, vadītāji, bet dziedāt prieks vēl joprojām nav zudis. Sieviešu vokālā ansambļa "Noskaņa" misija ir ar savu dziedāšanu iepriecināt klausītājus Kalvenes pagastā, Aizputes novadā un arī ārpus sava novada robežām Tā mērķis ir vokālo ansambļu muzicēšanas tradīciju saglabāšana un tālāk attīstība. 2018. gadā Liepājas koru apriņķa vokālo ansambļu skatē iegūta 1. pakāpe. Nodarbības notiek trešdienās no plkst. 17.00.

 

Bērnu tautisko deju kopa

Vadītāja Liene krūmiņa. Darbojas no 2018. gada. Piedalās koncertos gan pašmāju pasākumos, gan ārpus novada robežām. Kolektīvā darbojas 20 bērni.

 

Deju ansamblis pirmsskolas vecuma bērniem

Vadītāja Liene Krūmiņa. Kolektīvā dejo 12 bērni. To apmeklē bērni vecumā no 3 līdz 10 gadiem. Darbojas no 2012. gada.
Pulciņa uzdevums ir veidot bērnos interesi par iepazīšanos ar latviešu folkloru – tautasdziesmām, tautas dejām un rotaļām. Pulciņā ir iespēja attīstīt ar deju saistītās iemaņas. Nodarbībās bērni apgūst ritma izjūtu, uzlabo fizisko sagatavotību, attīsta muzikalitāti un spēju improvizēt. Apmeklējot pulciņu bērnā veidojas ES apziņa, kuras pamatā ir bērnu rīcības, vēlmju un interešu apzināšanās aktīvā darbībā.

 

Kultūras namā darbojas interešu pulciņš (floristika, radošie darbi), kuri ar saviem darbiem priecē kultūras nama apmeklētājus. Pulciņš regulāri rīko savu darbiņu izstādes. 12 cilvēku kolektīvu vada Inga Zariņa.

 

Deju ansamblis

Vadītāja Ieva Kronberga. Kolektīvā mācās hip-hop dejas 11 bērni.

 

Dramatiskā kopa "Nebēda"

Vadītāja Daiga Freimane. Katras pašdarbības sezonas laikā iestudē 2 izrādes, kuras izrāda savās mājās un brauc viesizrādēs. Ar iestudējumu “Dūdene zin” ir pabūts 16 vietās ārpus sava pagasta robežām. Repertuārā latviešu dramaturgu darbi.

Kolektīvs dibināts 2007. gadā. Dramatiskā kolektīva misija ir sniegt prieka, pārdomu un mīlestības pilnus mirkļus sava novada iedzīvotājiem, ciemiņiem, kā arī godam pārstāvēt savu pagastu citos Latvijas novados! Ar savu darbību Kalvenes dramatiskais kolektīvs atbalsta vietējo kultūras dzīvi, padarot to daudzveidīgāku, bagātāku. Teātris – tas ir sirds aicinājums, kam atsaucas tie, kas to dzird!

 

Kultūras namā ar pulciņiem strādā arī koncertmeistars.

 

2018. gads Kalvenes kultūras dzīvē aizritējis mūsu valsts simtgades zīmē. Īstenojām pasākumu kopumu, kurs bija veltīts Latvijas jubilejai (4 paaudžu simtgades ozola stādīšana, pagasta uzņēmēju simtgades ozola stādīšana, viktorīnas, fotokonkurss, konkurss “Kūka Kalvenei”, pateicību pasniegšana pagasta aktīvākajiem cilvēkiem, atmiņu grāmatas ieviešana, izstādes, kinoseansi, u.c.)

Kultūras nams organizē Valsts svētku, gadskārtu ieražu svētku pasākumus, rīko tematiskos vakarus, izstādes, sadarbojas ar pagasta iestādēm, kā arī sadarbojas ar citām novadā un ārus tā esošajām kultūras iestādēm.

Sabiedrība par kultūras aktivitātēm tiek informēta, galvenokārt izmantojot masu mediju starpniecību, interneta vidi.

Aizputes novada logo
Izmantojot šo lapu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Sīkdatnes palīdz uzlabot pakalpojumu kvalitāti.