Kalvenes pagasta bibliotēka

Kalvenes bibliotēka

Aizputes pilsētas bibliotēkas filiāle "Kalvenes pagasta bibliotēka"

 

female1Bibliotēkas vadītāja: Marika Zvirbule

adreseAdrese: Skolas iela 21, Kalvene, Dienvidkurzemes novads, LV - 3443

telefonsTālr.: +371 22729819

epasts E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Darba laiks

 Pirmdiena 08:30 - 16:30
 Otrdiena 08:30 - 16:30
 Trešdiena 08:30 - 19:00
 Ceturtdiena 08:30 - 16:30
 Piektdiena 08:30 - 14:00
 Sestdiena Slēgts!
 Svētdiena Slēgts!

Kalvenes bibliotēkā lietotājiem piedāvā sekojošus bezmaksas pakalpojumus:

  • Grāmatu un žurnālu izsniegšanu uz mājām elektroniski;
  • Jaunākie preses izdevumi, enciklopēdijas, vārdnīcas un cita uzziņu literatūra;
  • Datora un interneta izmantošana;
  • Datu bāzes www.letonoka.lv un www.news.lv;
  • SBA pakalpojumi;
  • Skenēšana un izdrukas (līdz 3.lpp);
  • Kopēšana melnbalta un krāsaina (līdz 3.lpp);
  • Bibliogrāfiskās izziņas;
  • Tematiskas izstādes;
  • Dažādi literāri un izglītojoši pasākumi;
  • Dalību konkursos un viktorīnās;
  • Pieaugušo un skolēnu lietotāju individuālās konsultācijas.

Bibliotēkas darbības mērķis un pakalpojumi

Kalvenes pagasta bibliotēka ir viena no vecākajām pašvaldības kultūras, izglītības un informācijas iestādēm pagastā, kura veic Kalvenes pagasta pašvaldības publiskās bibliotēkas funkcijas. Bibliotēkas darbības mērķis ir palielināt bibliotēkas lomu sabiedrībā, iedzīvotāju bibliotekārā, bibliogrāfiskā un informacionālā apkalpošanā. Bibliotēkai ir kultūras, izglītības, informācijas un sociālās, kā arī izklaidējošās funkcijas. Pagasta iedzīvotājiem un bibliotēkas lietotājiem ir dota iespēja saturīgi pavadīt brīvo laiku sevi izglītojot un tikties ar radošām personībām. Bibliotēkai ir laba sadarbība ar Aizputes novada bibliotēkām, Kalvenes pamatskolu un kultūras namu rīkojot mākslas izstādes un tikšanās pasākumus.

Novadpētniecība, ir mūsu pagasta klasiska vērtība. Lai sekmētu tradicionālās kultūras vērtību tālāku izzināšanu   un saglabāšanu visās pagasta kultūras iestādēs, kultūrvides izpēti un jaunrades attīstību, bibliotēka 2016.gadu pasludināja par savas jubilejas gadu. Bibliotēka svinēja 70 gadu jubileju un bibliotekāre atzīmēja 40 darba gadus bibliotēkas darbā. Tajā sakarā izveidota plaša prezentācija par bibliotēkas pirmsākumiem un darbību līdz šodienai.

Bibliotekāre 2014.gadā saņēma Latvijas nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības balvu : “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs” Kurzemes reģionā un Aizputes novada Goda rakstu: “Par aktīvu , radošu un nesavtīgu darbu Aizputes novada labā”. Bibliotēkas finansējumu nodrošina pašvaldība. Papildus finansējums krājuma komplektēšanā piesaistīts no 2003.gada, veiksmīgi piedaloties Valsts Kultūrkapitāla Fonda (VKKF) Lasīšanas veicināšanas mērķprogrammās „Bērnu un jauniešu žūrija, “Vecāku žūrija” .

No 2012.gada septembra bibliotekāre kopā ar pirmsskolas audzinātājām realizē pasākuma ciklu mazajiem lasītājiem: „Bibliotēkas grāmatu Rūķa soma”. Bibliotēka lietotāju vajadzībām abonē 24 nosaukumu periodiskos izdevumus.

Aizputes novada logo
Izmantojot šo lapu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Sīkdatnes palīdz uzlabot pakalpojumu kvalitāti.